00 20/01/2005 21:06




Pasta a «picchi pacchi»





Rosulari 'nta ògghiu du' o tri cipuddi tritati,
e quannu sunnu beddi 'ndorati,
juncìricci cincu pummadoru pilati e tagghiati a pizzudda
assemi a 'nu spìcchiu d'àgghiu, basilicò, sali e spezzi;
còciri finu a fàrini 'na crema e poi juncìricci
du' milinciani ffiddiati e fritti 'nta ògghiu:
'sti ffeddi di milinciani fritti s'hannu a 'sfari 'ntâ crema.
Si fa 'ccussì 'na sarsa cui si duna cchiù sapuri
mmiscànnucci cincu anciovi salati,
sdillacciati prima 'nta l'ògghiu dà frittura dì milinciani.
Dopu aviri fattu ribùgghiri pi carchi minutu,
'a sarsa è pronta pi cùnniri 'a pasta


TRADUZIONE

Pasta a «picchi pacchi»

Rosolare in olio due o tre cipolle tritate,
e quando sono ben dorate,
aggiungervi cinque pomodori pelati e tagliuzzati
assieme ad uno spicchio d 'aglio, basilico, sale e pepe;
cuocere sino a farne una crema e poi aggiungervi
due melanzane affettate e fritte in olio:
queste vanno quindi disfatte nella crema.
Si ottiene così una salsa cui si dà maggiore sapore
mescolandovi cinque acciughe salate,
disciolte prima nell' olio della frittura delle melanzane.
Dopo avere fatto sobbollire per qualche minuto,
la salsa è pronta per condire la pasta


:chicca1: