00 03/12/2004 16:36
Anciovi câ cipuddata (Acciughe con la cipollata)
[SM=x515561] [SM=x515565] [SM=x515561]


Anciovi câ cipuddata

Pulizziari i 'nciovi dî testi, dî budedda e dî spini; passàrili 'ntâ farina e frijrili.

A sulu 'ffiddiari cipuddi 'rossi e fàrili còciri cu picca acqua e acitu. Quannu i cipuddi su' cotti, jùnciri ògghiu, chiàppira, menta, sali e spezzi. Sistimari 'ntôn piattu i 'nciovi già fritti e mittìricci 'i supra ' a cipuddata.


[SM=x515561] [SM=x515565] [SM=x515561]

Acciughe con la cipollata

Pulire le acciughe dalle teste, dalle budella e dalle lische; passarle nella farina e friggerle.

A parte affettare cipolle grosse e farle cuocere con poca acqua e aceto. Quando le cipolle sono cotte, aggiungere olio, capperi, menta, sale e pepe. Sistemare in un piatto le acciughe già fritte e mettervi sopra la cipollata.

[SM=x515561] [SM=x515565] [SM=x515561]